1 liter
kokt ris eller koka fyra portioner ris, välj gärna asiatiskt jasminris men vilket ris som helst funkar
14 msk
vegetabilisk olja
11 gul
lök
14 dl
strimlad vitkål
13 dl
frysta ärtor
1200 gram
fläskkött typ kokt skinka eller vad du har
1200 gram
kycklingkött
1200 gram
rensade räkor
11 tsk
het chilisås Sriracha eller 1/2 hackad färsk röd chili eller valfri chili
11 tsk
vanlig curry
11 klyfta
vitlök
11/2 dl
ketchap manis
11/2 dl
ljus soja eller typ Maggi sojasås
12 tsk
sesamolja
12 dl
vatten
12-4
ägg
11/2 tärning
kycklingbuljong
14 msk
sweet chili såsKoka riset om det inte redan är kokt. Förbered ingredienser på en bricka: Skala och hacka löken i grova bitar. Hacka vitlöken eller pressa den. Skölj och strimla kålen. Lägg upp ärtor och räkor. Strimla skinka eller fläskkött. Strimla eller tärna kycklingen. Lös upp buljongtärningen i hett vatten. Fräs curry samt chilisås sriracha eller färsk chili i någon msk olja. Tillsätt löken samt finhackad vitlök och fräs under omrörning ca en halv minut. Använd en wok eller stekpanna och lägg över i en större wok, gryta eller kastrull efter hand. Fräs kålen och ärtorna någon minut. Lägg över med löken. Fräs kyckling och skinka eller fläskkött någon minut så det får färg och blir genomstekt. Lägg över med resten. Fräs räkorna hastigt och vänd i dem. Fräs riset under omrörning och tillsätt 2 dl vatten med buljongtärningen och låt bli varmt. Lägg över med resten eller blanda allt i samma stora wok eller panna du stekt i. Dags att sätta smak: Vänd i söt soja ketchap manis, ljus salt soja samt sweet chilisås. Vidare kan du ta i mer sesamolja och het chilisås sriracha efter smak. Håll varmt. Rör ihop äggen och stek dem samt hacka upp och blanda med pytten på slutet. Man kan också steka hela ägg och servera på pytten. Blanda ev. ihop kall sås om du önskar ha den till Nasi Goreng. Nasi Goreng är klart att servera.
1-1½ kg kyckling 4-5 vitlöks klyftor 1 stor gul eller röd lök 3-4 cm hackad ingefära söt soja , ketchup manis 1 flaska, (Santa Marias är på 125 ml) curry pulver ca 0
Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök 2 vitlöksklyftor 2 morötter 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 l vatten 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond 4 kycklingfiléer 250 g sojabönor 4 port äggnudlar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.