Currykyckling med ris Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kycklinggryta 1 st rödlök(ar) 1 st röd paprika 1 msk rapsolja 550 gram strimlad kyckling 2,5 msk gul curry 1 tsk paprikapulver 3 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1 msk kycklingfond 0,5 msk japansk soja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 3 dl basmatiris , 4 port www.tasteline.com
Sticky chicken med coleslaw 8 kycklinglår, gärna med skinnet kvar. 8 kycklinglår, gärna med skinnet kvar. 1Sås1 dl sweet chilisås 0,5 dl ostronsås 0,5 dl ketchup 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja 1 msk fisksås 2 klyftor vitlök, rivna 1 msk färsk ingefära, riven 0,5-2 msk sriracha (beroende på hur hett du gillar) 1 limefrukt, pressad saft www.koket.se
Kyckling i sötsur sås med ananas 400 g kycklinglårfilé 1,5 msk japansk soja. 400 g kycklinglårfilé 1,5 msk japansk soja. 1Smet1 dl vetemjöl 1 dl majsstärkelse 0,5 tsk salt 1 tsk bakpulver 1 ägg (stort) 1 dl vatten www.koket.se
Kycklingkebab med pitabröd 600 g kycklinglår utan skinn. marinad2 tsk malen spiskummin 2 tsk paprikapulver 1 msk sambal oelek 1 klyfta vitlök, pressad 1 msk olivolja salt svartpeppar www.koket.se
Cashew chicken wok 1 msk sichuanpeppar 3 dl cashewnötter, naturella 3 klyftor vitlök, finhackade 1 msk färsk ingefära, finhackad 500 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar 250 g broccoli, skuren i munsstora bitar 1 morot, i munsstora bitar (stor) 1 gul lök, i tärningar (stor) ev 1-3 tsk chiliflakes (om man gillar hetta) neutral rapsolja, till stekning www.koket.se
Krämig italiensk kycklinggryta 800 g kycklingfilé smör, till stekning 2 klyftor vitlök, finhackade 4 schalottenlökar, hackade 5 kvistar färsk timjan 3 dl kycklingbuljong 3 dl grädde 100 g körsbärstomater 70 g spenat 100 g Grana Padano, riven salt peppar www.koket.se
Krämig kycklinggryta med bacon 8 kycklinglårfiléer, med skinn salt peppar smör, till stekning 1 klyfta vitlök 2 schalottenlökar 250 g svamp, valfri 1 förp bacon 0,5 tsk chiliflakes 3 dl kycklingbuljong 2 dl vispgrädde 1 dl parmesanost, riven www.koket.se
Fetaostfyllda kycklingbröst med rostad sötpotatis med spenat och granatäpple och basilikasås Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 300 gram kycklingfilé(er) 75 gram fetaost 0,25 kruka(or) färsk basilika , 6 blad räcker 0 salt 0 svartpeppar 0 olivolja Rostad sötpotatis 500 gram sötpotatis(ar) 1 tsk färsk ingefära , riven 1 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 0 salt 40 gram spenat 0,5 st granatäpple(n) 1 st salladslök(ar) Basilikasås 0,5 kruka(or) färsk basilika 1 st äggula(or) 0,5 msk dijonsenap 0,5 klyfta(or) vitlök 1 tsk vitvinsvinäger 0,5 tsk honung 0,5 dl rapsolja 0 salt Köp receptet www.tasteline.com
Shawarma Banka ut kycklingfiléerna tills de blir lite tunnare, dela filén på mitten på längden. Tryck in spettet mitt i löken/potatisen och trä kycklingbitarna på spettet Svt