Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Sätt ugnen på 150 grader • Dela kycklingklubborna, salta och peppra ordentligt och lägg i en gryta som tål ugn • Skala och klyfta rödlöken • Dela vitlöken utan att skala klyftorna och lägg lök och vitlök i grytan och tillsätt vinäger, rikligt med nyklippt timjan samt fettet • Ställ in i ugnen och glöm bort tiden ett par timmar, det betyder att kycklingen kan stekas två–tre timmar minst • Servera med ditt favorittillbehör, här är det gott med mos eller stompad nykokt blomkål eller broccoli
Jag serverade med gröna linser, bondbönskräm smaksatt med parmesanost och en rödvinsreduktion. Koka upp lite grädde och lägg i bönorna, låt sjuda någon minut och mixa med en stavmixer
Avsköljda och avtorkade anklår stoppas in i vac-påsar med några klumpar fruset ankfett. Anklåren hade en rödaktig ton som traditionellt konfiterade lår inte har, och så var de lite mer trådiga i konsistensen än vad jag är van vid
Jag brukar dock steka shallottenlöken och vitlöken (där ajg använde ungefär fyra vitlök, det måste ju smaka) även i råsocker så att den blir lite karamelliserad och gör ni den medkonfiterad anka byter ni ut viltfonden mot den fond som blir från ankan
Denna salsa/sallad blev jag bjuden på av mormor efter jobbet en dag och kunde inte undgå att göra själv efteråt då den var så in i norden god (och enkel att göra), så här delar jag nu med mig av receptet
Så idag ska ni få receptet på den smarriga fiskgrytan som fanns med i kassen. Jag har ibland svårt för fisk och älskar att testa nya rätter med just fisk, då det är just fisk jag har svårt att få till i köket, eller att jag inte vet VAD jag ska göra med fisken
Salta tonfisken rikligt med flingsalt. Konfiterad äggula. Äggulorna ska vara helt täckta med olja och beroende på formens storlek kan det behövas mer olja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.