Blanda mjöl och bakpulver och nyp ihop med smöret. Toppa rikligt med riven ost. Idag ställdes grillen åt sidan, regn-sol-regn-sol om vartannat… Valet blev istället denna goda och enkla tacopaj, där pajdegen inte behöver förgräddas
Skala och skölj morötterna, dela dem om de är stora. salt och torkad timjan efter smak, några nypor. Häll av vattnet och lägg morötterna i en skål, låt svalna en aning
Mumsig morotssoppa med kokosmjölk, ingefära och lime. Servera med vitlöksbröd till. Häll tillbaka soppan mixad i crockpott när allt är mixat koka upp den häll i svamp och purjolöken och kör på hög tills gästerna kommer
Och i stället för att runda av med grädde blev det en mjölk- och mjölredning som rörs i på slutet. Soppan såg trevligare ut på bild med fina hela bitar men smaken är ändå viktigast - så ner med mixern bara
Teriyaki är en tillagningsteknik med ursprung i Japan, den är baserad på en söt sojabaserad sås som man marinerar kött eller fisk i och där man sedan antingen grillar eller ugnsbakar (med övervärme) proteinet
Låt vinet koka in, smaka av med salt och peppar. Nagga pajbottnarna med tex. Tina och rulla ut pajdegen. Fräs under tiden purjolöken mjuk i smöret tillsammans med hälften av timjan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.