Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Om du vill ha sting i kycklinglådan kan du ha i en stark och kryddig korv, gärna chorizo. 6 portioner Spansk kycklinglåda. Ca 0,5 dl olivolja 6 portioner Spansk kycklinglåda
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krydda med svartpeppar och citronpeppar,lägg över i en bunke eftersom det ska blandas sen. Skär och stek sparris,purjolök,paprika och vitlök och blanda allt med det övriga
Häll på glöggen och täck med plastfolie. Servera med fikon och mandlar. Skär osten i skivor. Lägg ost, russin, stjärnanis och lagerblad i en liten form
Stek kycklingfiléerna och hacka grönsakerna. Lägg allt i en ugnsfast form och koka upp riset. Blanda ihop såsen i en kastrull och rör om ordentligt, häll den över kycklinggrytan och ställ in i ugnen 225 grader 20 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.