Tänkte jag skulle tips om en god kycklinggryta som jag gjorde för ett tag sedan. Igår snöade det också, vilket i och för sig är typiskt aprilväder, men vi har ju blivit lite bortskämda med sol och vårvärme på sistone så mer snö och kyla vill man ju helst slippa
) Servera med basmatiris och en sallad om man ha vill det. Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkål och paprika någon minut tills det fått fin färg
Fräs auberginen i hälften av smöret, krydda med salt, peppar och örter. Servera med en generös klick vitlökssmör, tomat och färsk koriander, broccoli och blomkål är gott till
Det är intensivt på jobbet nu och därmed inte så mycket nyskapande mat hemma. I förgår var ett undantag då vi lagade Markus Aujalays burmesiska kycklinggryta
Kycklinggrytamed smak av dragon och västerbottenost. Servera med potatis eller ris. Nu gäller även julstädningen vår frys här hemma, ser ut som om man har kommit till nordpolen när man öppnar frysen översta facket är fullt av is… klimat förändring till det kallare
Servera med basmatiris och ev. med Naan (bröd) 600 g kycklingfilè. Skär kycklingen i bitar. Finhacka lök och vitlök och stek i en gryta eller tjockbottnad kastrull i 5 minuter, ta upp ur gryta och lägg åt sidan sålänge
Då kan en fräsch och citrusfrisk kycklinggryta passa bra, såsen är härligt gräddig och i en skål vid sidan serveras svart oliver så att den som gillar det kan ta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.