Ingredienser Portioner. 4 ca 600 g kycklingfiléer 75 g rökt fläsk eller bacon 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk smör 2 dl vatten 1/2 hönsbuljongtärning 1 krm svartpeppar 1 3/4 msk balsamvinäger 2 msk hackad persilja 1 tsk maizena majsstärkelse Till servering 4 port ris gärna svart råris lättkokta morötter sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tänkte jag skulle tips om en god kycklinggryta som jag gjorde för ett tag sedan. Igår snöade det också, vilket i och för sig är typiskt aprilväder, men vi har ju blivit lite bortskämda med sol och vårvärme på sistone så mer snö och kyla vill man ju helst slippa
) Servera med basmatiris och en sallad om man ha vill det. Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkål och paprika någon minut tills det fått fin färg
Fräs auberginen i hälften av smöret, krydda med salt, peppar och örter. Servera med en generös klick vitlökssmör, tomat och färsk koriander, broccoli och blomkål är gott till
Det är intensivt på jobbet nu och därmed inte så mycket nyskapande mat hemma. I förgår var ett undantag då vi lagade Markus Aujalays burmesiska kycklinggryta
Kycklinggrytamed smak av dragon och västerbottenost. Servera med potatis eller ris. Nu gäller även julstädningen vår frys här hemma, ser ut som om man har kommit till nordpolen när man öppnar frysen översta facket är fullt av is… klimat förändring till det kallare
Nu ska jag dela med mig av ett busenkelt och väldigt smakrikt recept på en kycklinggryta. Hela Kalmar är fullt med snö och jag tycker att det är mysigt (i alla fall för tillfället)
Denna kycklinggryta gjorde jag för nån dag sedan. Tog helt enkelt lite av det jag hade hemma och resultatet blev en riktigt god gryta med lite het smak
Jag och lillasyrran packade in våra äldsta barn i bilen och for till Karlskrona för att vara med på genrepet inför första delfinalen i Melodifestivalen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.