Bryn dem runt om på hög värme i en stekpanna med smör och rapsolja. Garnera med persilja. Rör ner crème fraichen, kycklingfond, majsstärkelse utrört i vatten och koka upp
Rör om då och då. Koka riset. Riv chokladen och rör ned i grytan. Bryn färs, lök och 3 vitlöksklyftor i olja. Tillsätt tomatpure, spiskummin, oregano ochchilipulver, fräs i 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, 1 tsk socker och lite salt, småkoka under lock i 20 minuter. Blanda sedan ner paprikorna och bönorna i grytan, småkoka i 10 minuter. Blanda yoghurtenmed 1 pressad vitlöksklyfta och lite salt
FacebookSkriv utE-postGillaGilla Laddar. Ett lyxigt frukosttips i all sin enkelhet, men nästan lika god som en dessert är denna yoghurtmed honung, granatäppelkärnor och rostade mandelflarn
Servera med en klick creme fraiche ochmed valfritt tillbehör - Jag gjorde ugnsstekta potatisklyftor, rullad i flytande smör/rapsolja, vitpepper och flingsalt
En parantes --> För ja man kan faktiskt inte servera en indisk måltid utan ett hembakat naanbröd. Så jag velade mellan att antingen servera grytan med kokt risoch naanbröd vid sidan om
Raitan som är en indisk yoghurtsås är mild och god som tillbehör. Indisk kycklinggryta. Blanda alla mandeln och alla kryddorna och mixa dem med en stavmixer
Servera med löst vispad grädde. Finhacka chilin. Skala apelsinerna och skär dem i skivor. Häll i allt utom grädden i en stor skål och låt stå kylt i minst några timmar eller över natten
Att det sen var ett två-dygns-projekt att få luck-helvetena att passa med nya kyl o frysskåp är en annan historia och många svordomar senare, men nu är dom på plats
Den som är smartare än mig och vill undvika att nudlarna trasslar ihop sig i kastrullen bryter isär dem lite grand medan de är torkade - direkt från förpackningen - INNAN de läggs i kokande vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.