Tog fram kycklingdelar igår och rubbade så idag var det bara att slänga delarna på grillen. Stekte också på färsk vitkål i massor med smör, blev fantastiskt gott
0,5 vitkål kallpressad rapsolja 2 msk flytande honung 1 msk vatten 2 kvistar färsk rosmarin, hackad ca 500 g kycklinglårfilé (ekologisk med skinnet kvar) 1 dl japansk soja 2 dl crème fraîche 3-4 cm färsk pepparrot, smaka av salt peppar
0,5 vitkål kallpressad rapsolja 2 msk flytande honung 1 msk vatten 2 kvistar färsk rosmarin, hackad ca 500 g kycklinglårfilé (ekologisk med skinnet kvar) 1 dl japansk soja 2 dl crème fraîche 3-4 cm färsk pepparrot, smaka av salt peppar
Strimla vitkålen fint med osthyvel eller mandolin. När det fräser är det dags att lägga ner vitkålen. ca 300-400 g finstrimlad vitkål. ca 300-400 g finstrimlad vitkål
Smörstektvitkål är så gott och enkelt att göra. Denna gång fick vitkålen sällskap av champinjoner. 1/2 vitkålshuvud skuren i bitar. 1/2 vitkålshuvud skuren i bitar
Servera med en god grönsallad eller som jag gjort här en tomat gratinerad i ugn med lite ost på. 4 st Kycklingfiléer. 1/2 vitkål. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll sedan på soja, 2 msk smält smör och kryddor. Stek kycklingen i ugnen i 225 grader till en innertemp på ca 70 grader (ca 20 min). Låt sedan kyckling vila under folie i ca 5-10 minuter så den saftar till sig. Under tiden kycklingen är i ugnen, riv vitkålenmed osthyvel och stek mjuk på medelvärme i 2 msk smör, 3 tsk Sambal Oelek och några varv med saltkvarnen. 4 st Kycklingfiléer. 1/2 vitkål
Den feta smörigheten i vinet möter upp fint med fonden och den smakrika kycklingen. Rensa löken och skär den i mindre bitar, stycka kyckling och stek den i smör, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.