Kyckling Diavolo med saltdegsinbakad vitkål, pumpapuré och svart bönsallad
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • hel ekokyckling
  • 1 soja
  • 1 lönnsirap
  • 1 vitvinsvinäger
  • 1 lime, saften
  • 1 vitlök
  • 1 salt
  • 1 stor bananschalottenlök
  • 1 tomater
  • 1 körsbärstomater
  • 1 anchochili
  • 1 lång röd paprika
  • 1 gröna chilifrukter
  • 1 vitkålshuvud
  • 1 vetemjöl
  • 1 fint salt
  • 1 vatten
  • 1 olivolja
  • 1 citron, saften
  • 1 näve hel, oskalad mandel
  • 1 kokta svarta bönor
  • 1 salladslökar
  • 1 färsk koriander
  • 1 persilja
  • 1 färsk mynta
  • 1 butternut squash eller en liten muscatpumpaKyckling Diavolo och såsSkär bort ryggbenet på kycklingen och ta sedan bort bröstben, revben och lårben utan att ta sönder skinnet.Lägg den nu urbenade kycklingen på ett ugnsgaller med en djup plåt under och gnid in kycklingen i marinaden. Låt stå ca tio minuter.Skala lök och dela i grova bitar. Skär övriga grönsaker grovt och lägg allt i den djupa plåten under kycklingen. Ringla lite olivolja över kycklingen och häll ca 2 dl vatten i plåten.Ställ in i varm ugn på 230 grader och vänd kycklingen efter ca 20 minuter.Stek klart i ugnen tills kycklingen är färdig, ca 60 minuter totalt. Du kan dela på låret för att se att kycklingen är ordentligt stekt helt igenom.Lägg kycklingen på ett fat. Hacka eller vispa samman grönsakerna i fatet till en grov sås. Smaka av med salt.VitkålKnåda samman ingredienserna till saltdegen och klä in kålhuvudet med degen.Sätt in i varm ugn på 230 grader och baka tills kärntemperaturen är 96 grader, ca 60 minuter.Knäck saltdegen och plocka ut kålhuvudet. Kasta degen.Skär kålhuvudet i grova bitar och lägg upp på ett fat. Ringla över lite olivolja, häll på mandel och pressa över lite citron. Smaksätt eventuellt med salt.Svart bönsalladSpola av bönorna hastigt i kallt vatten. Lägg i en bunke.Hacka salladslök fint tillsammans med alla färska örter.Pressa i lime, häll i olivolja och smaksätt med lite salt.Blanda och servera.PumpapuréBaka pumpan hel i varm ugn på 230 grader i ca 60 minuter eller tills den är riktigt mjuk.Skala pumpan och gröp ur kärnhuset.Lägg pumpaköttet i en skål och mosa det samman med olivolja och salt till ett fast och fint stomp.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.