1 butternut
squash eller en liten muscatpumpaKyckling Diavolo och såsSkär bort ryggbenet på kycklingen och ta sedan bort bröstben, revben och lårben utan att ta sönder skinnet.Lägg den nu urbenade kycklingen på ett ugnsgaller med en djup plåt under och gnid in kycklingen i marinaden. Låt stå ca tio minuter.Skala lök och dela i grova bitar. Skär övriga grönsaker grovt och lägg allt i den djupa plåten under kycklingen. Ringla lite olivolja över kycklingen och häll ca 2 dl vatten i plåten.Ställ in i varm ugn på 230 grader och vänd kycklingen efter ca 20 minuter.Stek klart i ugnen tills kycklingen är färdig, ca 60 minuter totalt. Du kan dela på låret för att se att kycklingen är ordentligt stekt helt igenom.Lägg kycklingen på ett fat. Hacka eller vispa samman grönsakerna i fatet till en grov sås. Smaka av med salt.VitkålKnåda samman ingredienserna till saltdegen och klä in kålhuvudet med degen.Sätt in i varm ugn på 230 grader och baka tills kärntemperaturen är 96 grader, ca 60 minuter.Knäck saltdegen och plocka ut kålhuvudet. Kasta degen.Skär kålhuvudet i grova bitar och lägg upp på ett fat. Ringla över lite olivolja, häll på mandel och pressa över lite citron. Smaksätt eventuellt med salt.Svart bönsalladSpola av bönorna hastigt i kallt vatten. Lägg i en bunke.Hacka salladslök fint tillsammans med alla färska örter.Pressa i lime, häll i olivolja och smaksätt med lite salt.Blanda och servera.PumpapuréBaka pumpan hel i varm ugn på 230 grader i ca 60 minuter eller tills den är riktigt mjuk.Skala pumpan och gröp ur kärnhuset.Lägg pumpaköttet i en skål och mosa det samman med olivolja och salt till ett fast och fint stomp.
Krydda kycklingenmed salt, peppar och oregano. Svartpeppar. Salta och peppra. Bönsallad. Vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll i formen medkycklingen
Tog fram kycklingdelar igår och rubbade så idag var det bara att slänga delarna på grillen. Stekte också på färsk vitkål i massor med smör, blev fantastiskt gott
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
Kyckling i lergryta med hasselbackspotatis och svampsås med äkta vispgrädde. Jag åt denna måltid med någon som jag älskar och det gör det inte mindre gott
Den feta smörigheten i vinet möter upp fint med fonden och den smakrika kycklingen. Rensa löken och skär den i mindre bitar, stycka kycklingoch stek den i smör, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.