Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiäri det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
Hela familjen älskar kycklingi lergryta, och jag gör ofta likartadevarianter men sällan samma. Idag var det en vecka sen jag opererades, gått så fort men ändå känns det längre sen
Lägg kycklingeni en plastpåse och häll över marinaden, se till att att hela kycklingen får marinad. Rör samman marinaden från påsen, salt och grillkryddan
Dela kycklingeniserveringsstorabitar och lägg i en skål. Skala potatis och lök. Släng underdelen av kycklingen samt halsen om du vill (är så lite kött där ändå)
Kycklingen är marinerad och klar att ställas ini ugnen. Jag är lycklig ägare till en lergryta. Dela en färsk kyckling och gnidin delarna med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.