Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka medManitoba Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön precis före gräddning. Ingredienser för 20 st frallor50 gram jäst6 dl mjölk125 gram rumsvarmt smör16-17 dl manitobacream2 msk socker1½ tsk salt1 tsk bakpulverGör på följande sättSmula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl. Täck bunken med bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter. Låt frallorna jäsa på plåt täckt med bakplåtspapper ca 30 min. 16-17 dl manitobacream
ManitobaCream är ett vetemjöl med hög proteinhalt som ger degen mer jäskraft och därmed gör brödet högre och luftigare än bröd bakat på vanligt vetemjöl
Det är extra viktigt att arbeta degen länge när man bakar medManitobacream. Jag lyxar till det med lite grädde i degvätskan ibland, men det är inte nödvändigt
Den var god med. Till efterrätt gjorde jag en Banana Cream Pie som från grunden är Roy Fares recept. Tryck ut i en pajform med räfflad kant och som är avtagbar kant
Men de två andra kommer jag jobba med idag. Sen gjorde jag denna smarriga Banana Cream Pie. Jag hade gjort soppa på hummer, räkor och torsk till förrätt och hjort med potatisgratäng till middag
Placera ut pappersformar på en plåt och fyll med smeten. Färga glasyren rosa med röd karamellfärg. Spritsa frostingen på cupcakesen och garnera med hjärtformat strössel
Ikväll åt vi god kyckling wok med cashew grädde och ett glas rött till det. Enligt Per Morberg ska man bränna av cream bruleen två gånger, det gjorde vi idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.