Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka medManitoba Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön precis före gräddning. Ingredienser för 20 st frallor50 gram jäst6 dl mjölk125 gram rumsvarmt smör16-17 dl manitobacream2 msk socker1½ tsk salt1 tsk bakpulverGör på följande sättSmula ner jästen i en degbunke, använd med fördel en köksmaskin som kan knåda degen länge för det behövs med detta mjöl. Täck bunken med bakduk och låt jäsa i 30-40 minuter. Låt frallorna jäsa på plåt täckt med bakplåtspapper ca 30 min. 16-17 dl manitobacream
ManitobaCream är ett vetemjöl med hög proteinhalt som ger degen mer jäskraft och därmed gör brödet högre och luftigare än bröd bakat på vanligt vetemjöl
Det är extra viktigt att arbeta degen länge när man bakar medManitobacream. Jag lyxar till det med lite grädde i degvätskan ibland, men det är inte nödvändigt
Den var god med. Till efterrätt gjorde jag en Banana Cream Pie som från grunden är Roy Fares recept. Tryck ut i en pajform med räfflad kant och som är avtagbar kant
Både jag och Vincent har ätit våra brödskivor med smör och ost (jag har även varierat med brie). Igår svängde jag ihop mitt favoritbröd - en glutenfri formfranska som fungerar utmärkt som rostbröd
Servera med en god röra som förrätt eller liknande, gör varm smörgås eller ta fram som frukostbröd. Denna formfranska är väldigt lätt att göra och passar fint att frysa för att ta fram då och då
Formfranska är ett klassiskt mjukt bröd som passar utmärkt att rosta. Den här glutenfria formfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk
Men de två andra kommer jag jobba med idag. Sen gjorde jag denna smarriga Banana Cream Pie. Jag hade gjort soppa på hummer, räkor och torsk till förrätt och hjort med potatisgratäng till middag
Nu råkade det bli så att vi hade helt slut på brödet i fredags, det händer väldigt sällen och jag orkade inte heller bråka med alla andra på ICA en fredags eftermiddag för en brödlimpas skull
Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön. Smula jästen i en skål och värm vattnet till 37º. Häll vattnet över jästen och rör tills den lösts upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.