Gör degen. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Gör två runda limpor och snitta dem. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt in limporna och sänk ugnen till 175 grader
Jag använde en färsk kryddrik lammkorv, Merguez, men det går lika bra med Kabanoss eller Chorizo. - Fläskfilé, ca 800 gram- 2 färska kryddrika korvar- Syltlök, 1/2 burk- Svarta oliver, jag tog en burk urkärnade kalamataoliver - 1 röd paprika, skuren i bitar- Smörgåsgurka, 1/2 liten burk skurna i bitar- 2 msk vetemjöl- 4 dl grädde- Soja- Salt och peppar
Skär löken i stora bitar. Värm en stekpanna, häll i flytande smör. Lägg i köttfärsen när smöret pratat färdigt - rör/dela färsen så den blir brun, häll ner löken och kryddor (vänta med dillen) och stek blandningen
Kryddrik och knaprig kyckling som kan serveras med matvete eller bulgur. Lättlagad och enkel mat på vardagarna är vad dem flesta av oss hinner och orkar med
Smält smöret utan att det blir hett. Tillsätt allt utom mjölet och värm till 37 grader. Smula jästen i bunken och rör ut den med lite av den ljumma vätskan
Skölj linserna noga i kallt vatten, skala och grov hacka löken. Skölj och bryt blomkålen i buketter. Hetta upp oljan i en gryta, fräs senapsfröna i oljan någon minut
Koka riset klipp baconet och woka tills de är knapriga. Torka av dem och häll ut överblivet fett. Lägg tillbaka baconet och lägg i wokmixen, krydda med allkrydda
Naturligtvis kan man använda en annan kryddrik korv exempelvis Salsiccia eller Choritzo. Här kommer ett recept som innehåller mannens egengjorda korv, Cajun BBQ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.