Mixa kikärtor (avrunna) tillsammans med soltorkade tomater. Så vi brukar ha en ståendes i kylskåpet och så är det bara att ta fram den när man är sugen på lite hemmagjord hummus
Jag brukar frysa överbliven hummus i en plastlåda med lock. Det är trevligt att sitta runt bordet och skicka runt små skålar med frestande innehåll som förgyller maten
Fyll den medhummus, fetaost, avokado och rödlök. n och ser film just nu, medans jag smygbloggar. det enda som är bra med den månaden, är att den är kort
Hummus känner säkert de flesta till - en röra med kikärtor som bas. Kikärtor är en av mina favoriter och jag använder dem gärna i sallad, använder dem till pizzabotten, pajdeg eller mixar dem till biffar med lite annat gott innehåll (ägg, kryddor och annan smaksättning)
grillad lax med ljummen hummus (denna), stekt/rostad tomat och lite bladgrönt. Jag tycker att hummus passar bra att servera istället för mos eller puré tillsammans med andra grönsaker
Man kan till exempel experimentera med alla mjölsorter man har hemma i skafferiet och göra ett tunnbröd som inte bara är gott, men också är nyttigt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt
Det är som en vanlig hummus men fullproppad med ingefära och gurkmeja för att ge en extra god smak. För några veckor sedan gjorde jag en rotfruktssallad med min absoluta favorithummus
Blanda de rivna morötterna och halloumin tillsammans med ägg och ströbröd. Förbered hummusoch ajvar. Eller styckfrys biffarna innan stekning för att kunna ta fram och steka på vid ett annat tillfälle
Mixa alla ingredienserna till en slät massa med en stavmixer. Hummus är en frukostfavorit hos oss, den är både laktosfri & proteinrik och riktigt god dessutom
Skär i knappa centimetertjocka skivor på längden och smörj in med olivolja, salt och peppar. Det här uttrycket att smaker gifter sig väl med varandra kanske är föråldrat, men ett kärleksfullt möte maträtterna emellan var det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.