Min svärmor brukar göra supergod krusbärsmarmelad, så i år tänkte jag att jag också skulle testa. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv
Gör man marmelad på frukt som är väldigt mogen kan man därför behöva byta ut en del av sockret mot syltsocker, men jag tycker oftast att man brukar komma undan med att bara koka marmeladen lite längre, särskilt när man använder citrusfrukter
Koka upp rensade och sköljda krusbär med vatten, låt koka under lock ca 10 minuter. rör ner detta sammanblandat med 1 msk socker och koka ca 2-3 minuter)
ca 5 – 6 dl färdig marmelad. 8 dl rensade röda krusbär, ej för mogna. 4 dl strösocker ca. 3 msk vatten. 2 – 3 små rengjorda burkar att hälla upp marmeladen i
Häll upp ända till kanten i heta burkar och sätt på det heta locket med detsamma. Rör ihop krusbärsröran med sockret och koka upp och låt koka på hög värme i 4 minuter
Krusbär var en överraskning när jag hittade de i trädgården men en trevlig sådan. Det var inte så många men till två små burkar marmelad räckte det dock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.