Min svärmor brukar göra supergod krusbärsmarmelad, så i år tänkte jag att jag också skulle testa. Skär vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna med en kniv
Idag har jag både catering och affärsnätverksträff så jag passar på att kika in och tipsa om veckans drink redan nu, medan jag pustar ut efter dagens träningspass
Helgen tillbringades hemma hos oss och på Lördag kväll när jag skulle göra middag så bad jag Björn trolla ihop en Whisky Sour åt mig då det är absolut en av mina favoritdrinkar all time, den är både syrlig med en liten käftsmäll och söt med den härliga sockerkanten runt glaset som verkligen gör sig till sin rätt där
Gör man marmelad på frukt som är väldigt mogen kan man därför behöva byta ut en del av sockret mot syltsocker, men jag tycker oftast att man brukar komma undan med att bara koka marmeladen lite längre, särskilt när man använder citrusfrukter
Knyckte receptet rakt av från fredagens SvD, supergod paj med pecannötter, sirap, kanel och whiskey. Ett tips är att lägga bakplåtspapper i formen (ovan på degen) och fylla med torkade bönor eller liknande
Koka upp rensade och sköljda krusbär med vatten, låt koka under lock ca 10 minuter. rör ner detta sammanblandat med 1 msk socker och koka ca 2-3 minuter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.