Knäckpaj till jul och nyårsdessert kanske. Jag ska erkänna att det varit lite smått hysteriskt nu några veckor och därför har jag varit väldigt dålig på att uppdatera tyvärr
Krusbärssaft. Använde saften ur dem och det som blev över kokade jag chutney på. Krusbärschutney. Skölj bären, klipp av "tofsarna" och häll dem i en kastrull med vattnet
Nu när det är bärsäsong är det läge att safta och sylta. Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Vet inte hur det är hos er, men här dignar buskarna av vinbär ochkrusbär,. Krusbärssylt med kanel. så vi har köpt oss en råsaftcentrifug och försöker nu ta vara på bären,
Kombon röda vinbär ochkrusbär är jättegod. Jag har tyvärr inte några krusbär i min trädgård. Båda de här recepten passar bra till traditionella maträtter men de smakar också jättegott på rostat bröd och till exempel som tårtfyllning
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
På kolonilotten finns dock en gigantisk krusbärsbuskeoch även en hel del rabarber, därför passar detta recept på krusbär-rabarbersylt (eller kräm kan man också säga, det blir en ganska lös sylt) så bra
Mamma är självkritisk - som få men inklusive mig själv - och tyckte att den vanliga varianten på pajen med rabarberfyllning var godare men det ser jag snarare som ett tecken på bortskämdhet i krusbärslandet än något att lita på och agera efter
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.