Krispig kebabpizza med korianderchutney
Cook Next
Cook Next
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 6 portioner | Förberedelser: 1 timma | Tillagningstid: 20 minuter
  • Hemmagjord pizzadeg eller färdigköpt
  • 200 gram riven mozzarella
  • 1 kg fläskkarré
  • 1 dl ljus soja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 rödlök Tomatsås
  • Kebabkrydda
  • Koriander för garnering
  • 2 msk lökpulver
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 msk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk oregano
  • 400 gram skalade tomater på burk
  • ½ lök, skivad
  • 4 klyftor vitlök, skivade
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl vatten
  • 1 lagerblad, smulat
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 kvist timjan, repad
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 msk vit- eller rödvinsvinäger
  • Olivolja till stekning
  • Socker
  • Salt
  • 1 kruka koriander
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 liten grön chili
  • Fräs lök, vitlök, timjan och lagerblad tills löken blivit mjuk och glansig.
  • Tillsätt tomater rökt paprikapulver, vin, oregano, vatten och vinäger, koka upp och låt sedan småputtra i ca 20-30 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.