Tillsätt osten, persiljan och smaka av med salt och peppar. Jag hade en kyl och frys-rensning och hittade en surdegsbaguette i frysen och en hel del färska champinjoner i kylen
Lägg örterna och chilin i en liten skål, ochmixamed en stavmixer tillsammans med lite av yogurten. När det är finmixat, tillsätt resten av yogurten, och limeskalet
ett härligt fluffigt vitt bröd utan en gnutta fiber i sig, ett generöst lager med fettig majonnäs, sriracha och skivor av jalapeños för hetta, gurka för krispighet och friskhet, saltig ochumamipackad tofu och sen det som binder ihop mackan och det som är grädden på moset
I stort sett så är det en baguette fylld med stekt fläsk (i originalet så klart, här använder jag tofu), picklade grönsaker, mängder medkoriander, srirachasås och majonnäs
Det tog sin tid innan jag gjorde min första Bánh Mì, men med tanke på hur simpelt det är lär det inte dröja länge tills det återigen finns en vietnamesisk macka i min hand
Servera baguetten med picklade grönsaker, tofu, chili-lime-majonäs ochkoriander. Skär tofun i mindre bitar och lägg på hushållspapper så att vätskan dras ut
Det här med att hitta riktigt bra, ekologisk mat är lika viktigt för mig när jag är utomlands som hemma, så då kan det bli rätt långa promenader för att få tag på fina råvaror
Servera med asiatiskt ris (jasminris) kokat utan salt, soja och sambal oelek. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
Servera med raggmunkarna och lingonsylt. Gör en smet av ägg, mjöl och mjölk. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna
Servera med asiatiskt ris (jasminris) kokat utan salt, soja och sambal oelek. Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
Om man ha slät sås, så mixa såsen med en mixerstav, eller sila av den. Såsen kan bli lite tjock när man mixar löken, om den blir för tjock, tillsätt bara lite mjölk
Supergott med kraftig smak och god textur. Se till att använda en ren buk och du försluter den väl. Den här picklade rödlöken med chili piggar upp en sallad eller vilken annan rätt som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.