Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Häll på glöggen och täck med plastfolie. Servera med fikon och mandlar. Skär osten i skivor. Lägg ost, russin, stjärnanis och lagerblad i en liten form
Börja med pajdegen. Tycker att den här rätten blir godare tillsammans med en vinägrette. Jag hade i romansallat, lök, majs, vildtomater, paprika och fetaost (allt ekologiskt förstås)Till salladen har jag en enkel vinägrette som jag rör ihop med Saltå Kvarns olivolja classico, Saltå Kvarns vita balsamico, nypa flingsalt, nymalen svartpeppar och en vitlöksklyfta som jag river i zestrivaren
Smula ner ädelosten och krydda såsen med timjan, peppar och lite salt. Jag lagade den här goda gratängen, som jag serverade tillsammans med kokt färsk broccoli
På förmidda'n var det ett besök på arbetsförmedlingen inbokat. Sprid ut det över köttet efter tycke och smak och rulla ihop köttet till rullader och fäst ihop dem med en tandpetare
Ikväll med blev det en kycklingfilé fylld medädelost och inlindad i bacon. Eftersom det finns så dåligt med tid på vardagarna står matlagning högt på listan på favoritsysselsättningarna på helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.