Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens. Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
8 bufféportioner 50 g flagad mandel 2 stora päron (gärna conference) 2 msk flytande honung 140 g ädelost 5 pepparkakor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Stek brödet hastigt på båda sidor i smöret. Fördela anklevermoussen på bröden, gärna som vackra ägg. Strö på socker och häll i balsamicon och låt det fräsa ihop några sekunder
Blanda ädelosten och mjölken i en matberedare till en slät dressing, häll i mer mjölk vid behov. Låt de friterade karamelliserade valnötterna rinna av på ett fat
Doppa ner formen hastigt i hett vatten, stjälp upp ostfromagen på serveringsfat. 200 gram ädelost. 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 20 minuter
Lägg allt i en bunke och häll på lönnsirap, olja och salt. Lägg rotfrukterna på en plåt. Rör ner äggulorna och sjud blandningen försiktigt under omrörning i vattenbad eller på lägsta värme
Häll på grädden, lägg i buljongtärningen och smula i ädelosten. Jag rotade fram lite färsk spenat, en bit ädelost av sorten St Agur, lite matlagningsgrädde och en kycklingfilé
Karamelliserad rödlök. Uppesittarkvällen får man ju satsa på något gott som passar hela familjen. Gjorde för ett tag sedan enkla köttbullar tillsammans med sonen på Dovhjort, som blev mycket uppskattade, så varför inte fortsätta på inslagen bana
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.