Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Rör ned den större mängden parmesanochsparris i risotton, toppa medsparrisknopparoch räkor, och servera genast i djupa tallrikar med en rejäl driva extra parmesan som tillbehör
Till denna risotto stekte jag hackad zucchini i olivolja, med lite pressad vitlök, ett par bitar kronärtskocka jag hade kvar och några kaprisar och faktiskt en dutt på slutet av den rivna parmesanen blev det en otippad god sidorätt
När riset smakar lagom al dente är det dags för en sista redig skvätt buljong (den kommer att "torka upp" snabbt, så ta hellre lite för mycket än för lite), en dryg deciliter rivenparmesanost samt rikligt med svartpeppar
När risotton börjar bli klar och har bra konsistens kan du röra ner parmesanostenoch servera. Krämigrisottomed kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto
Blanda den kokta pastan med gräddsåsen och tillsätt rivenparmesanostoch sköljd spenat. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.