4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Och här kommer dagens middagstips med fokus på alla bra matrester som ni säkert har i kylen idag. Kanske finns det lite gammalt ris (bra grej att ha frysen), lite grönsaker (färska eller frysta) och ägg som kan ha gått ut för ungefär en månad sedan
Det här med resterna från julbordet hörrni. Ingen brunch utan ägg sa Simon till mig. Salt & peppar. Jag tänker alltid att det mesta kan man göra något nytt med
Sen satte jag in gjutjärnspannan i ugnen tills äggen stannat men fortfarande var krämiga. En krämig tomatsås gjord på Zetas plommontomater, krämig kokosmjölk och garam masala
Häll upp i en skål med en ägghalva och lite strödda bacon på toppen. Ansa nässlorna och ta bort alla kvistar så att du bara få bladen kvar – använd med fördel plasthandskar till detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.