Lägg i ugnssäker form, ringa över olja och rosta i ugnen tills den blir mjuk. Nu är festernas tid här, buffér på studenter, födelsedagar och bröllop dukas upp och visst är det trevligt att ställa fram en rad olika rätter som gästerna kan hugga in på
Skala potatisen och koka den mjuk. Rör ihop fraichen, majonnäs och senap i en skål. Hacka rödlök, gräslök och persilja och vänd ner tillsammans med pressad vitlök och potatis
Skala de hårdkokta äggenoch dela i halvor. Ta fötterna från champinjonerna och spara dem till senare. Finskiva svamphattarna och fräs med bacontärningarna och en klick smör i en gryta
Sen satte jag in gjutjärnspannan i ugnen tills äggen stannat men fortfarande var krämiga. En krämig tomatsås gjord på Zetas plommontomater, krämig kokosmjölk och garam masala
Lägg över i iskallt vatten, låt rinna av och dela i mindre bitar. Vi var ute mest hela dagen och fikade och åt om vartannat, och njöt för fullt av att sommaren äntligen kom till oss
Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrot och dill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen
1 förpackning Hackad spenat1 st gul lök2 st vitlöksklyftor5 dl matlagningsgrädde2 dl vatten2 st grönsaksbuljongtärningriven muskot salt och peppar hackad gräslök
När jag gör potatissallad väljer jag att köpa de allra minsta potatisarna och så lägger jag dem på ett bakplåtspapper och låter de rostas mjuka i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.