11 kg
potatis 2 gula lökar 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 1 klyfta vitlök 3 dl grädde (eller mjölk)Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen. Skala och hacka/ skiva löken. Pressa vitlöken. Varva skivorna i en lätt smord, ugnssäker form. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll på mjölk eller grädde. Sätt in formen i ca 50 m. eller tills potatisen är mjuk.
Alltså vitlök, går det att tröttna på. Svaret måste vara nej. Här hemma gör vi det i alla fall inte. Dessa vitlökspotatisar fann jag hos Bambi och de är farligt goda
Grekisk citron och vitlöksrostad potatis. Den här potatisen är så otroligt god. Man kan verkligen drömma sig bort till en liten grekisk taverna med blårutiga dukar när man äter den
Och vad passar väl bättre så här till helgen än en krämigpotatisgratäng. Försiktigt och länge för att potatisens stärkelse ska lösa ut och blandningen bli krämig
Värm ugnen till 175º. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.