Gratäng800 g pasta, t ex rigatoni 300 g blandad svamp (t ex ostronskivling eller champinjoner) 1 grillad kyckling 2 gula lökar 2 klyfta vitlök 5 dl vispgrädde 3 dl kycklingbuljong 1 kruka dragon 100 g babyspenat 2 dl ost, riven (t ex cheddar) olja, till stekning smör, till stekning salt
Vi har varit och hjälpt sonen med ett bygge och det går framåt. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Detta är perfekt mat när tiden är knapp och man har annat att göra, fixa till och snabbt in i ugnen
I torsdags lagade jag en kycklinggryta som blev riktigt mustig, krämigoch höstig. Så när jag lagade denna höstgryta medkycklingochsvamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Krydda den med peppar ochkycklingkrydda. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Milda och goda smaker, som lätt går att hotta till med lite mer krydda. Förra veckan improviserade jag ihop den här enkla pastasåsen medkyckling som hon fullkomligt slukade i sig
Den här veckan börjar verkligen på topp med klarblå himmel och strålande sol. Jag tänkte därför passa på att dela med mig av det här goda receptet som jag lagade i fredags
TO DIE FOR pastagratängmedkycklingoch curry. Du kan förbereda pastan i god tid innan servering och om du vill så kan du skippa kycklingen eller byta ut grönsaker efter smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.