En len och krämig glass som bara tar fem minuter att förbereda. Jag har gjort detta recept tidigare med annan smaksättning, men denna gång fick det bli en fräsch variant med citron och vitchoklad
Smuldegen är dock lite ”pimpad” den här gången, jag tillsatte hackad vitchoklad (använde Lindt´s vitachokladmed torkade jordgubbar) och det gav ytterligare en smak till det hela
Hacka den vitachokladen och blanda med den resterande smuldegen. Jag hade köpt en liter för mycket till midsommar, så för att de inte skulle hinna bli dåliga bakade jag en paj som var med i tidningen
Låt svalna något och servera med en god vaniljglass eller krämig vaniljsås. 1 msk strösocker om du vet med dig att dina rabarber är syrliga. Grovhacka 100 g vitchoklad och 1 dl sötmandel (kan uteslutas). Gör en smuldeg genom att nypa samman den vitachokladen, mandeln, 2 dl havregryn, 1 dl rårörsocker och 100 g smör. 1 msk strösocker om du vet med dig att dina rabarber är syrliga. 100 g vitchoklad
Blanda resten av den vitachoklade, mandeln, socker, havregryn och mjukt smör. 200 g vitchoklad. Blanda med potatismjöl och lägg i botten av en pajform eller i 6-8 portionsformar. Hacka den vitachokladen och strö 1/3 över rabarber och jordgubbar. 200 g vitchoklad
En krämig pasta är alltid rätt, det hör man på just ordet krämig. Smaka av med salt och svartpeppar. Jag får skylla på träningen att det inte blivit så många inlägg på den senaste tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.