Blanda till sist i havre och chokladmed en träslev. Det jag tyckte allra bäst om med kakorna är att de blir så knapriga och håller sig så i kakburken med
Hacka den vitachokladen och blanda med den resterande smuldegen. Jag hade köpt en liter för mycket till midsommar, så för att de inte skulle hinna bli dåliga bakade jag en paj som var med i tidningen
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Rabarber- och jordgubbspajmedvitchoklad. Det här receptet hittade jag hos Krille på Nu kokar jag, en underbart god och somrig paj med rabarber, jordgubbar och vitchoklad, som jag gjorde och tog med mig till årets påskfirande
Låt svalna något och servera med en god vaniljglass eller krämig vaniljsås. 1 msk strösocker om du vet med dig att dina rabarber är syrliga. Grovhacka 100 g vitchoklad och 1 dl sötmandel (kan uteslutas). Gör en smuldeg genom att nypa samman den vitachokladen, mandeln, 2 dl havregryn, 1 dl rårörsocker och 100 g smör. 1 msk strösocker om du vet med dig att dina rabarber är syrliga. 100 g vitchoklad
Inspiration till den här goda efterrättskakan med årets skörd av äpplen och plommon, och med ett kul täcke av cornflakes, mandel och vitchoklad, har jag fått av Annika på bloggen Bak och Mat för alla
Fördela sedan massan i glasen med apelsinfiléerna och ställ i kyl fram till servering. Häll grädden över den hackade vitachokladen och blanda tills chokladen smält
Jag smygstartade redan för några dagar sedan med "nutella chocolate chip cookie brownie" och fortsätter nu djupare in den amerikanska kakjungeln och bjuder idag på jordnötskakor medvitchoklad en seg och knaprig historia med kraftig jordnötssmak och en perfekt balans mellan sött och salt
Tårtan är en ljuvlig skapelse med en mandelbotten, sen en sjuden kräm med ägg, citron och vitchoklad, sen ett lager vispad grädde, och som kronan på verket drösvis med färska bär
Peppra medsvartpeppar/vitpeppar och salta med flingsalt. Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Den här ljuvliga pannacottan med både vitchoklad och karamelligt krämig Dolce Latte rekommenderas å det varmaste när du vill avsluta middagen med något riktigt läckert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.