Smuldegen är dock lite ”pimpad” den här gången, jag tillsatte hackad vitchoklad (använde Lindt´s vitachokladmed torkade jordgubbar) och det gav ytterligare en smak till det hela
Rabarber- och jordgubbspajmedvitchoklad. Det här receptet hittade jag hos Krille på Nu kokar jag, en underbart god och somrig paj med rabarber, jordgubbar och vitchoklad, som jag gjorde och tog med mig till årets påskfirande
Låt svalna något och servera med en god vaniljglass eller krämig vaniljsås. 1 msk strösocker om du vet med dig att dina rabarber är syrliga. Grovhacka 100 g vitchoklad och 1 dl sötmandel (kan uteslutas). Gör en smuldeg genom att nypa samman den vitachokladen, mandeln, 2 dl havregryn, 1 dl rårörsocker och 100 g smör. 1 msk strösocker om du vet med dig att dina rabarber är syrliga. 100 g vitchoklad
Blanda resten av den vitachoklade, mandeln, socker, havregryn och mjukt smör. 200 g vitchoklad. Blanda med potatismjöl och lägg i botten av en pajform eller i 6-8 portionsformar. Hacka den vitachokladen och strö 1/3 över rabarber och jordgubbar. 200 g vitchoklad
Börja därefter med den vitachoklad brownien. Börja med den mörka choklad brownien. Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie
Varm chokladmed skumtomtar och vitchoklad. I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Här kommer en riktigt ljuvlig cheesecake med mascarpone och vitchoklad, toppad med ett lager kola. Servera den tillsammans med sommarens bär för att få till en syrlig kontrast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.