1 crème
av soltorkade tomater alt vanliga soltorkade i bitar
1
buljongtärning (höns- eller grönsaks-)
1 grädde,
kokbar (valfri fetthalt)
1 färsk
spenat
1
salt
1 smör
till stekning1. Öppna skinnet på korven och lyft ut färsen. Bryn den i smör, använd en visp så finfördelas färsen enkelt.2. Tillsätt lök, potatis, sambal och tomatcrème. Låt fräsa en stund. Lägg i buljong och häll på vatten så det täcker. Låt koka tills potatisen är mjuk.3. Smaka av soppan med salt. Strimla spenat och lägg i soppan alt lägg spenat i en skål och häll på den varma soppan.
Ingredienser Portioner. 4 1 tärnad morot 2 tsk curry 1 msk olja ca 7 dl vatten 1 kycklingbuljongtärning 200 g tärnad tillagad kyckling 250 g mjukost (gärna mild) svartpeppar ca 100 g sockerärtor ev färsk koriander (till garnering) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Skala och hacka löken och fräs den i en kastrull med olja. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt strimlad vitkål och tacokrydda och låt det fräsa samman
Den här matiga och goda linssoppa får sin hetta från chiliflakes. Jag gillar kryddig, smakrik mat men jag är inte överdrivet förtjust i att använda just chiliflakes till att hotta upp maten
Tänk att det redan är 2013, tiden flyger iväg som vanligt. Jag har startat året med noll inspiration till att laga mat, måste sätta mig ner med receptsamlingen någon dag och hitta lite nya maträtter
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.