Hela familjen satt och njöt utav den här smarriga rätten! En riktigt krämig och god gratäng som är lite knaprig på toppen med all den rivna parmesanosten.Passar även att ha ris till om man vill skippa LCHF varianten.Ingredienser 4 port
Krydda med salt & peppar och annan valfri krydda (jag hade chilikrydda och paprikakrydda). Tillsätt sen tomatpuré, soya, fond, creme fraiche, grädde och smaka av såsen med salt & peppar
Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna. Smaka av med salt och peppar. 1salt & pepparSå här gör du 40 minuter Sätt ugnen på 200 grader
Toppade med cream fraiche, som jag blandat med rivet citronskal och persilja, mycket gott. Det blev en lite annorlunda variant på köttfärssoppan, det blev en krämigare variant
Till kvällsmat testade jag att göra en fantastiskt god och krämigkycklinggratäng som jag serverade tillsammans med blomkålsris och sallad, receptet hittade jag på matplatsen
I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämigkycklinggratäng. Alltid lika smidigt med gratänger, gör sig bra i matlådan också
Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika
Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika
Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Smörstek de skivade champinjonerna tillsammans med fint skivad vitlök. Jag dammsög mitt kylskåp på rester som jag kände skulle fungera i denna kycklinggratäng, det enda jag behövde köpa på affären var kycklingfilé och färsk svamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.