Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kaneloch nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Här bjuder jag på en härlig efterrätt att njuta till kaffet, det bästa med detta recept är att det passar även att njuta av som frukost och eller en lättare lunch
Mosa bananerna med gaffel och blanda i smeten. Häll upp i en smord kakform som bröats med sesamfrön. Tvätta apelsinen, riv ner skalet och pressa i cirka två matskedar saft
Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaftoch florsocker. Alternativ doppa tryfflarna med hjälp av en gaffel i den vita chokladen, och lägg upp dem på ett bakplåtspapper, låt stelna i kylen
Vispa ägg och socker fluffigt, sikta i alla torra ingredienser och blanda försiktigt med äggvispet, tillsätt sedan pumpa/fett/mjölkblandningen, apelsinsaftoch skal
Jag har sett en hel del recept på rödkål med fetatost och olika kryddor, men eftersom inte alla gillar fetaost i min familj blev det bara en medapelsinochkanel denna gång
Servera med rivet apelsinskal, mynta och grädde. Skalet från en halv apelsin. Tillsätt kokosolja, grädde ochkaneloch koka försiktigt tills chokladen har löst sig
Smaksätt smeten medkanelenochapelsinskalet. Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten. Vispa äggvitorna hårt och häll den varma sockerlagen över äggvitorna under fortsatt kraftig vispning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.