Förra helgens bröd fick bli de här snabbakade kornmjölsbrödet. Kornmjöl är inget mjöl som jag brukar använda när jag bakar mjukt bröd, eftersom det har så dåliga bakegenskaper (brist på gluten), så när jag hittade detta recept på ett mjukt kornmjölsbröd på tasteline var jag ju bara tvungen att provbaka det
Här kommer ett kornmjölsbröd bakat med "alaskametoden" dvs bröd bakat på surdeg och bikarbonat. Detta baksätt var det vanligaste bland guldgrävarna i Alaska på 1800-talet
"Rustikt bröd", "Kornmjölsbröd i form", "Åländskt brännvinsbröd med gojibär", "Bananbröd", "Filmjölksbröd med äpple" "Snabba bovetebullar" "Pumpabröd" och "Snabba brödet"
1. Skålla kornmjölet tillsammans med de krossade linfröna och låt stå övertäckt ett par timmar. 2. Värm olja och vatten till fingervärme och rör ut jästen med detta
"Rustikt bröd", "Kornmjölsbröd i form", "Åländskt brännvinsbröd med gojibär", "Bananbröd", "Filmjölksbröd med äpple" "Snabba bovetebullar" "Pumpabröd" och "Snabba brödet"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.