Så kom då sommaren till oss, äntligen kan man lägga bort vinterjackan som hittills åkt på under de kalla kvällspromenaderna, nu är solstolarna framtagna och avdammade, benen är rakade och bikinin är provad för första gången i år
Härom veckan köpte jag en hel karré som jag ugnsstekte till perfection. Jag kokade ihop en marinad/glaze med soja, honung, ingefära, vitlök och rökt paprika
Jag har upptäckt att sötpotatisen är en underbar rotfrukt & passar utmärkt med sin sötma i barnmat. Sötpotatis är trots namnet, inte släkt med potatisen, men används precis som potatis & kan kokas, stekas, ugnsbakas eller grillas
Jotack, innehåller även en massa andra konstiga saker, t ex "naturliga aromer" (vad det nu är) samt "icke naturliga aromer" (vill man ens veta vad det är
Ryggbiff med ädelostsås. Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt
Hej hopp. Nyss hemkommen från en intensiv handbollsmatch, jag och de stora barnen har haft lite ”egentid” ikväll med att titta på H65 Höör som spelat match, ätit chokladbollar och druckit läsk
Att nåt så enkelt kan bli så gott. Klassisk husmanskost kommer mer och mer i skymundan. Men när man väl lagar det är det sååå otroligt gott så man storknar
Jag ligger och försöker skriva samtidigt som jag har Netflix och Food matters på i bakgrunden, Instagram chatten igång och mina gamla glasögon på mig med helt fel styrka
Choklad och saltad karamelliserad popcorntårta. Konstigt. Inte alls, underbart. Ni vet när man var barn och man skulle baka, när man tog allt man tyckte var gott och trodde att det skulle bli ännu godare
Hej på er. Så här blev vår nyårsmiddag. ) Jag passade även på att inviga mitt förkläde som jag fick i tävlingen Årets Äggrätt där jag var en av fem finalister
Avancerad matlagning. Både spisplatta och ugn utnyttjades på den lilla bänkspisen. Man tager. 1 burk färdig polenta från frysen, händigt skuren i lätthanterliga bitar 1 burk köttbullar från frysen 1 flaska chilisås från Östra Gård, som inte alls har särskilt mycket gemensamt med sån där ketchup-chili, den är mer som tex-mex-salsa 3 skrumpna paprikor några salladslökar
Som jag skrev häromdagen så äter jag alldeles för lite anka. Anka borde jag äta minst varannan vecka. Nu blev det en gång i veckan i två veckor så det får ses som en bra början på en ny regel
Söt hälsolimpa, 2 st50 g jäst (hade för söta degar men det går bra vilket som)6 dl mellanmjölk1 dl vatten1 dl brödsirap2 msk matolja1/2 tsk salt0,5 l rågsikt0,5 l rågmjöl1 1/2 dl vetegroddar1 1/2 dl rågkrossca 6-7 dl vetemjölSmula jästen i en bunke
En ganska upprörande titel, men efter att ha läst två otroligt avslöjande böcker om vad dagens industriframställda mat består av och hur det tillverkas så är jag inte längre ett dugg fundersam över varför så många får cancer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.