Gröna grejer till midsommar
Den som äter palsternackor
Den som äter palsternackor
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15 rödbetor, primörer
  • rostade valnötter
  • blandade groddar
  • färsk basilika
  • färsk oregano
  • 150 g fetaost
  • olivolja
  • kallpressad rapsolja
  • olivolja
  • chili
  • färsk kruspersilja
  • riven
  • salt
  • 40 minuter Spola av skockorna, ställ dem upponer så vattnet rinner ur och låt dem svalna.Blanda rikligt med olivolja i en skål eller burk med citronzest och saft. Rör ut en liten klick chili och smaka av med salt och peppar. I den här rätten tycker att det är gott med bara en liten hint av hetta Smaken kommer också växa fram när marinaden får stå ett tag, speciellt smaken från citronskalet. Räcka loss bladen ett och ett och spara dem som har kött i ena änden. När du plockat bort alla bladen skär du loss de lila bladen längst in samt skägget som täcker själva kronärtskocksbottnen. Dela bottnen i bitar och lägg i marinaden. Ställ ner bladen i marinaden med den köttiga delen neråt så den kan suga upp smaken. Ställ allting svalt i ett par timmar minst. Servera med finhacka persilja och rikligt med grovt riven parmesan.
  • saft
  • klick smör
  • hasselnötsolja
  • gurka
  • färska örter
  • rapsolja
  • rödvinsvinäger

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.