The post Konjakskoktapäronmed vaniljkräm & mandelglass appeared first on Matkonsulten. Päron. Dela vaniljstången på längden och koka upp den med ca en tredjedel av grädden
Pumpa och päron är lite söta i sig och en något syrlig rödvinssky bryter bra till det. Har du en god fond i frysen eller kanske fuskar lite med flytande fond så fixar du denna rätt på en timme
* Rosta surdegsbrödet lätt i rosten så det får lite yta* Lägg skivorna på en plåt, bred smör på brödet, häll sedan på oströran med en sked* Grilla i i ugnen tills de är gyllenbruna* Skiva päronet i tunna skivor* Lägg upp squashen ovanpå mackan, lägg päron bredvid och ringla över sirapHärligt lov
Sommaren är en perfekt tid annars att blanda olika sorters bål då det finns gott om färska bär och frukter samt mynta, citronmeliss och basilika i landet att smaksätta med
Lägg ner fläskfilén tillsammans med bacon och löken. För en tjockare sås, skaka ihop vetemjöl med en slurk av såsen till en klumpfri redning och häll ner i grytan igen
Har ni inte testat kombinationen ingefärsinkokta päronmed polkagrisgrädde så är det dags. Det traditionella sättet att koka in ingefärspäron på är att låta dom ligga och dra i socker och sedan koka dem länge
Smaka av med salt. Häll upp soppa, lägg i lite extra dill och gör fint på tallriken med citron klyfta. 10,5 kg frysta räkor med skal. 1Kräftsoppa3 morötter 3 msk smör 2 tsk vetemjöl 1 l vatten 2 tärningar fiskbuljong 1 tub kräftost, á 275g 2 dl crème fraiche 3 kvistar dill 0,5 kg frysta räkor med skal 1 krm salt
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. Idag gjorde jag tre limpor, en följde med till F's jobb en till mitt jobb och en in i frysen
Halvera päronen och ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Här kommer en paj i världsklass med underbara kombinationer av päron, hallon och en helt gudomlig kardemummasås (som för övrigt funkar klockrent till äppelpaj också)
Skala päronen och skär i sockerbitstora bitar. Fördela päronen i sex serveringsglas. Klicka moussen på päronen och låt stå kallt i 1 timme före servering. 4 st päron
Den här gången medPäron, Lakrits & Blåbärs-smak. Hacka 3 st små Päron i bitar och ta bort kärnhusen, mixa ihop med 2 dl tinade Blåbär 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver, 1-2 tsk Lakritsrotpulver (smaka av och ta mer eller mindre lakritspulver efter smak), 1/4 tsk Havssalt (ta mer salt för mer saltlakrits-känsla) och söta sedan med Honung eller Agave efter smak och tycke, börja med 1-2 msk
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Låt päronen svalna. Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka. Förvara i glasburk i kylskåp 2 st päron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.