Kräftsoppa, serveras med en skiva kärlek
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 13 msk smör
  • 12 tsk vetemjöl
  • 11 l vatten
  • 12 tärningar fiskbuljong
  • 11 tub kräftost, á 275g
  • 12 dl crème fraiche
  • 13 kvistar dill
  • 10,5 kg frysta räkor med skal
  • 11 krm salt
  • 1 nybakade portionsbröd, t.ex rosenbröd
  • 11 msk smör
  • 11 klyfta vitlök
  • 11 citron
  • 1 dill
  • 1 Kräftsoppa3 morötter 3 msk smör 2 tsk vetemjöl 1 l vatten 2 tärningar fiskbuljong 1 tub kräftost, á 275g 2 dl crème fraiche 3 kvistar dill 0,5 kg frysta räkor med skal 1 krm salt
  • 1 Bröd nybakade portionsbröd, t.ex rosenbröd 1 msk smör 1 klyfta vitlök
  • 1 Garnering1 citron dillKräftsoppa
  • Skala morötterna och riv morötterna grovt. Fräs det rivna i smör några minuter. Rör därefter ner mjöl försiktigt. Koka upp vattnet och buljongen. Häll buljongvattnet över morötterna, tillsätt sedan kräftosten och crème fraichen. Klipp dillen i småbitar och strö över soppan. Låt det nu koka ihop till en härligt krämig soppa. Smaka av med salt. Bröd
  • Sätt ugnen på 175 grader. Ta nu det nybakta portionsbrödet och dela det på mitten. Ta en pepparkaksform, gärna ett hjärta, och stansa ut den valda formen. Blanda smöret och pressad vitlök till en härlig mjuk massa. Smöra sen brödet, lägg brödet på en plåt och grädda några minuter tills brödet fått fin färg, i ca 10 min. Garnering
  • Skala räkorna, lägg i räkorna försiktigt i soppan max 1-2min. Häll upp soppa, lägg i lite extra dill och gör fint på tallriken med citron klyfta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.