Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Att plocka svamp var däremot ingen syssla som jag växte upp med som barn. Jag hade gärna gett mig ut i skogen idag med någon kunnig svampplockare, men nu är det mina ben och fötter som sätter stopp för en härlig stund i naturen
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Servera med ris, pasta eller potatis och en krispig sallad gjord på isbergssallad, gurka och majs. Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke
Vi har alltid rökt skinka här hemma och det funkade denna röran alldeles utmärkt tillsammans med, men det går säkerligen fint till vilken sortens skinka ni än föredrar att ha på ert julbord
Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Servera med en sallad, lite bröd eller lite kokta grönsaker. Varva potatis och kött, salta och peppra lite på varje lager, och se till att både börja och avsluta med potatis
Ta upp färdigkokta kräftor och fyll på med nya kräftor efter hand. Börja med att koka upp lagen. När alla kräftorna är kokta, kyl ner kastrullen med lag och låt sedan alla kräftorna svalna i lagen i ett dygn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.