Koka upp en stor kastrull med vatten, 3 - 4 l. Tillsätt grovsalt, 3 msk (45 ml) per l vatten (något mindre om hummern skall sparas i sitt spad över natten) samt 1-2 sockerbitar
Hummer är nog det godaste som finns. Tyvärr äter man inte det så ofta pga priset. Men har man tur och får 2 humrar i sina hummertinor så är det bara att tacka och ta emot
1 kokt hummer. 1 kokt hummer. Kolla in klorna alltså. Och vilken en läcker färg fru Hummer har. För det var faktiskt en hon med tanke på all rom vi hittade
Tillagning kokt torsk. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Dillkött är en riktig klassiker som smakar fantastiskt gott. En av mina favoriträtter. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället
Servera med såsen och kokt potatis eller potatispuré. kokt torsk,. 2,5dl vispgräddesalt / vitpeppar5 kokta ägg. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt. 5 kokta ägg
Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme
Snart är det helg. Det tror jag inte att nån har missat, eller. Kommer ni äta lite godare mat när det är helg eller kör ni på med "vanlig" mat vardag som helg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.