Gjorde en aioli till vår grillade middag idag (som var sojabitar på spett för mig och en köttbit till Peter, och sötpotatis bakad i folie på grillen till oss båda)
Aiolin smaksatte jag med extra harissa och en skvätt citron olivolja, det tycker jag gav bra smak. Frågan är dock om det är godast med hovmästarsås eller aioli
Servera den grillade rödingen med grillade morötter, grillade citroner, limeaiolioch dill. blanda majonäs med två pressade vitlöksklyftor, smaka av med salt, peppar och pressad lime
Riv de kokta äggen på fina sidan av rivjärnet. Toppa med strimlad färsk koriander och servera ganska omgående, så att de rivna äggen inte hinner bli torra
Chokladtårta medLime Curd och grädde. När tjejerna kom skålade vi med Hatt et Söner Champagne, Grande Cuvée Extra Brut, en torr men mycket god och frisk Champagne som smakade utmärkt till förrätten som var en klassisk Toast Skagen
Ugnsstekt lax med avocadosallad ochaiolilime (bild. Pressa citronsaft över, samt krydda med salt och peppar och strö över lite dill (jag använde frusen dill)
Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
Ha olivolja i en stekpanna och bryn trianglarna på medelhög värme. Toppa med lite chilipulver. Pressa över limeoch häll i den hackade vitlöken och tomaterna
En fin bit torskrygg serverat medkokt potatis, riven pepparrot och skirat smör. Fisken, en eller två fint skalade ochkokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
Börja med att koka upp vatten och kryddor. Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.