Låt spenaten tina i ett durkslag. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig
Jag vet redan nu att detta bara är början på en lång passionerad relation till pickles. Jaghar nämligen trott att det inte kan bli gott, att det blir för surt
Jaghar bara gjort det en gång förut så jag är fortfarande i experimentfasen. Jaghar ju haft sån tur att jaghar fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst
Det känns väldigt roligt att jag i dag "vågade" testa detta franska projekt. Om du vill prova om smeten har bra konsistens, klicka ut lite på ett bakplåtspapper
Före grillningen åt vi scampi i chili och vitlök och nybakade baguetter. Inatt sov jag äntligen ikapp allt jag förlorat i veckan, om man nu kan göra så
Jag förvarar mina kakor i ett svalt och torrt skafferi. Tyvärr är det inte bara att "översätta" ett "vanligt" recept, vilket hade varit väldans smidigt
Idag harjag alltså gjort följande. Överallt är det levainbröd och surdegsbullar och jag börjar blir en riktig anhängare, även om dettahar varit en trend i ett par år nu
Jaghar försökt googla på namnet och kommit fram till att det är en turkisk maträtt, men Samos är ju bara ett stenkast (ett långt sådant) från Turkiet, och är, enligt en bekant som bor på Rhodos, ungefär som vår pyttipanna, alltså att man tager vad man haver
Jaghar så lätt för att lägga av med saker. Nu slutar jag med kaffe. Har ju aldrig ens tyckt om det och endast druckit det i syfte att inte bli sugen på något gott och för att ha något att göra och för att det är lite sällskapligt att dricka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.