200 g
smör 200 g riven kokos 1 pkt (½ g) saffran 1 sockerbit 2 ägg 3 dl strösocker 1 ½ dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader 1. Smält smöret. 2. Pensla lite av smöret på insidan av en kransform (som rymmer minst 1½ l) och låt svalna. 3. Skaka runt 3/4 av kokosen i formen så den blir täckt av kokos. 4. Lägg resten av kokosen i det smälta smöret och låt det svälla. Rör om då och då. 5. Stöt saffranet i mortel med sockerbiten (den hjälper till att pulverisera saffranet). 6. Vispa ägg och socker pösigt. 7. Vispa därefter ner kokossmöret, saffran och mjölk (med lägre hastighet). 8. Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner det i äggblandningen. 9. Häll i formen och grädda nedre delen av ugnen i 50-60 min 10. Lossa kakan ur formen och vänd upp och ner på ett fat. Låt formen vila över medan den svalnar. Göm den om du vill ha den kvar!
Nu kommer jag få baka en sånhär till, för denna lär vara slut innan söndag, men annars passar ju denna saffranskaka med citronglasyr och kokos perfekt till adventsfikat
I lördags bjöd jag på denna jättesaftiga saffranskaka med mandelmassa och äpplen. Den gjorde verkligen succé och det fanns bara en fjärdedel kvar av den efter kvällens slut
Blanda det sedan med det smälta smöret och vispa sedan i mjölk, och äggen. Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och rör ihop det med äggblandningen
Glutenfri saffranskaka med lingongrädde och historien om nyckeltjuven. Ytterligare en tidig morgon här vid köksbordet med kaffekopp och stearinljus som ända sällskap
Bakade lite härligt krispiga småkakor med smak av apelsin och kokos. Som sötningsmedel, strö finns tex Hermesetas som funkar fint att baka med och vill man hellre använda naturligt sötningsmedel, vilket jag hellre väljer om jag måste använda sötningsmedel, så finns det Stevia och Agavesirap
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Krämig kokosmousse och en len mangopanacotta i ett sprött pajskal, kan det bli bättre. Pajen är lätt och smidig att göra,men har man inte dessa små silikonformar att gjuta panacottan i, så får man låta panacottan stelna i kylskåpet och sedan vispa upp och spritsa ett fint mönster
Sommartid innebär att det är frukt- och bärtid och det gäller att ta tillfället i akt att njuta av de frukter och bär som är mogna just nu, färska eller tillagade i goda efterrätter
Rör ner choklad och saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan. Riv mandelmassan och blanda med mjöl, socker och salt i en bunke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.