Kokos- och saffranskaka!
En kaka i ugnen
En kaka i ugnen
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör 200 g riven kokos 1 pkt (½ g) saffran 1 sockerbit 2 ägg 3 dl strösocker 1 ½ dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader 1. Smält smöret. 2. Pensla lite av smöret på insidan av en kransform (som rymmer minst 1½ l) och låt svalna. 3. Skaka runt 3/4 av kokosen i formen så den blir täckt av kokos. 4. Lägg resten av kokosen i det smälta smöret och låt det svälla. Rör om då och då. 5. Stöt saffranet i mortel med sockerbiten (den hjälper till att pulverisera saffranet). 6. Vispa ägg och socker pösigt. 7. Vispa därefter ner kokossmöret, saffran och mjölk (med lägre hastighet). 8. Blanda mjöl och bakpulver och rör sedan ner det i äggblandningen. 9. Häll i formen och grädda nedre delen av ugnen i 50-60 min 10. Lossa kakan ur formen och vänd upp och ner på ett fat. Låt formen vila över medan den svalnar. Göm den om du vill ha den kvar!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.