Blanda ihopvin, fond och grädde. grytbitar. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Salta och peppra köttet och bryn det sedan runtom på hög värme i smör eller olja
Tillglöggen gjorde jag flera sorters tilltuggochgodisarna jag gjorde i veckan dukades också fram. Jag var först lite tveksam till saffran iglöggen men det var riktigt gott
Koka upp och låt koka tills vätskan nästan kokat bortoch det har blivitsirapsliknande. Rött vin, apelsinjuiceochlitevintriga kryddor skapar en magiskblandning
Igår var jag bortbjuden på glöggkväll…Blevimponerad då vi blev bjudna på hemmagjord glögg. Har blivit ett litet uppehåll här på bloggen ett tag då jag har varit utan dator en längre tid (fortfarande utan dator) men eftersom jag tycker det är så kul att fota och får så mycket positiv feedback från alla möjliga håll så är det svårt att hålla sigborta
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra. Någon till att dricka under adventstidenoch ett par för vinkällaren
Ta i en skvätt vini stekpannan så att du kokar loss allt gott som fastnar där. ”Vin chaud” betyder varmt vin på franska och är deras variant på glögg, därför innehåller grytan kanel, nejlikaochapelsin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.