Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull, låt koka i ca 5 minuter. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Täck med vatten och koka upp under lock. Skumma med en slev. Skär revbensspjällen i bitar eller skivor längs med revbenen och lägg i bunken med marinad
Mer kola ska kokas. Koka upp smör, vispgrädde och salt i en liten kastrull. Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kolamed smak av lakrits och salmiak
Blanda kryddorna i en skål med oljan. Tillsätt resterande buljong och koka upp. Mixa allt tillsammans med hälften av buljongen till en slät puré och slå över i en kastrull
Att plocka svamp var däremot ingen syssla som jag växte upp med som barn. Härom dagen kokade jag soppa igen och då på kantareller, champinjoner och ostronskivling, som odlas i utkanten av Halmstad
Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Chokladkola. Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då
Att koka skinka är inte svårt alls och kräver bara ett fåtal ingredienser. Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Koka upp och smaka sedan av med salt och peppar. Nu har jag anpassat receptet lite och använder hönsbuljong för att få en fylligare smak – självklart går det bra med en god grönsaksbuljong för dig som vill hålla den helt vegetarisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.