Plus att det låter roligt att säga – ”coca-cola-kola”. Dunka formen lite lätt mot underlaget för att bli av med luftbubblor och låt kolan svalna en aning
Som vanligt när det gäller cookies så är det viktigt att hålla koll på tiden – det är ofta svårt att se om kakor av det här slaget är färdiga bara genom att titta på dom, dom blir lätt för gräddade och därmed alldeles för hårda
Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut kolan. När den svalnat klipper eller skär du kolan i bitar. 3 msk vaniljsocker eller kakao (beroende på om man vill ha mörk eller ljus kola)
Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kolamed smak av lakrits och salmiak. Om jag ska anmärka på något är att jag fegade med lakritspulvret och kunde gott haft i några gram till
Klä en mindre form med bakplåtspapper och häll försiktigt upp chokladkolasmeten i den. Chokladkola. Låt allt sjuda på medelsvag värme upp till 120 grader, rör om då & då
Jag har länge velat göra något medcoca-cola , det här receptet råkade jag se hos dianas drömmar. Rör samman filmjölken med äggen och häll sedan det i smeten och rör om tills det är helt blandat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.