Blanda havregryn, havrekli, solroskärnor, pumpakärnor, nötter och mandel i en skål. Värm upp vatten, kanel, farinsocker, sirap och olja i en kastrull, och häll över grynblandningen
Visst, det går att köpa färdiga blandningar men det är hur enkelt som helst att göra sin egen. En knaprig müsliblandning - även kallad granola - är fantastiskt gott i frukostfilen
½ msk kardemumma (krydda med kanel och kardemumma efter egen smak). Den här varianten är sockerfri och riktigt knaprig och god tack vare kanel och kardemumma
Knaprig äppelpaj med egengjord vaniljsås. Egengjord vaniljsås. Men det går ju att få fatt på frukt ändå, så det blev en härlig äppelpaj med hemmagjord vaniljsås, som blev så underbart knaprig och god
Blanda alla ingredienser och häll över kokande vatten. Låt svälla 15 minuter. Häll upp på ett bakplåtspapper och lägg ett bakplåtspapper över och tryck/ kavla ut tunt och jämt
Nåt som jag funderat på länge är att göra egen müsli. Dels för att det verkat väldigt enkel men också för att det verkat gott och nyttigt och nu har jag äntligen fått ändan ur vagnen och provat
Har ni upptäckt sötpotatisen. Vi fastnade för den i somras. Har fått för mig att jag inte gillar det men har nog ätit det på fel sätt de gånger jag provat
Vik degen dubbel och skär i remsor. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen i maskin tills den är smidig, ca 20 minuter. Låt degen jäsa övertäckt i ca 1 timme, eventuellt lite längre. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och tryck ut den, knåda inte degen, till en platta 55x20 cm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.