Blanda havregryn, rågflingor, solrosfrön, kokos, nötter, linfrö och vetekli i en skål. Värm honung, vatten och olja tills honungen lösts upp och häll över grynbladningen
Blanda havregryn, havrekli, solroskärnor, pumpakärnor, nötter och mandel i en skål. Värm upp vatten, kanel, farinsocker, sirap och olja i en kastrull, och häll över grynblandningen
Men nu har jag börjat skärpa mig på frukostfronten så har jag börjat äta yoghurt eller fil och då jag på mina olika arbetsplatser har gjort egen müsli, men aldrig hemma så tyckte jag att det var dags
) Jo, det kan man ju tro att vi har tänkt, men det var faktiskt inte alls meningen att när vi nu äntligen tog vår "göra-egen-müsli-oskuld" skulle en müsliskandal sega upp på himlen
Här hemma gillar vi havreflarn, ni vet såna tunna, knapriga kolasmakade kakor som man kan äta direkt som de är, med en god kräm emellan, snurra till runda rån eller som här – göra dem till skålar
Min müsli däremot är full av frön och nötter och rostas i ugnen för en knaprigt härlig känsla. ) Jag älskar fil och müsli och jag gör oftast min egen müsli
Idag har jag gjort egen müsli för första gången. Det blev alltså en alldeles egen müsli. Jag har tänkt att göra det länge, men trodde att det var meckigt & har därför låtit bli
Gör din egen müsli och gör den precis så nyttig och/eller god som du själv vill. Låt barnen vara med och blanda och smaka - det är gott att göra sin egen müsliblandning
Favoriten är en krispig hemmagjord musli. Nu i sommartider brukar frukosten spela en central roll då det äntligen finns tid att sitta ner tillsammans och njuta
Visst, det går att köpa färdiga blandningar men det är hur enkelt som helst att göra sin egen. En knaprig müsliblandning - även kallad granola - är fantastiskt gott i frukostfilen
½ msk kardemumma (krydda med kanel och kardemumma efter egen smak). Den här varianten är sockerfri och riktigt knaprig och god tack vare kanel och kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.