Det är sommarnjutning och barndomsminnen för mig. Lägg vetemjöl, socker och kokos i en skål. Tillsätt smöret skuret i bitar och sirapen och arbeta ihop
Just vit choklad och kokos är riktigt bra smakkompisar till rabarber. Till, riktigt vaniljig glass. Dags att lagra upp på rabarbersaft, rabarberkräm, rabarberchutney och svänga ihop en och annan rabarberpaj
Nu expanderar Paradsiet ut i Sverige genom att ta in kapital för att kunna starta fler butiker och expandera sin e-matshandel för att kunna nå ut i landet, vilket jag tycker är fantastiskt, så detta inte bara blir en hjälp som Stockholmare kan få
Indisk kyckling med kokos- och chili. Detta började som en tanke, blev sedan början på en rätt, sedan ångrade jag mig och tänkte om, sedan ångrade jag mig igen och här är resultatet
Pajdeg innehåller mycket fettoch vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthaltoch många gånger innehåller pajen även bacon eller liknande
Det fanns tyvärr inga bifftomater i affären (chock - detta är ju ändå Stockholm och inte lilla staden på landet) men jag lyckades krafsa fram ett par rejäla exemplar av kvisttomater i grönsaksdisken så det gick bra ändå
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
knäckig äppelpaj med kokos och kanel -. Skala och tärna äpplena. Planterade ett eget äppelträd i år som jag fick då jag fyllde år, så snart kanske jag har egena äpplen i trädgården på det blå palatset
Det här receptet är ett tips från MixWell och Viveca som la ut receptet på deras facebook-sida. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Blanda skivade jordgubbar och rabarber med 2 msk potatismjöl, 1 dl socker och 1 dl kokos i en pajform. Bryn 80 gram smör så det blir gyllenbrunt och rör sedan ner 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 2-3 msk sirap, 1 dl socker, 1 msk mjölk och 1/2 tsk bakpulver. Smula degen över jordgubbsblandningen och grädda i 175 grader ca 30 minuter
Vårliga smaker som passar bra i pajSyrligheten hos rabarbern gifter sig fint med ett sött knäckigt täcke i den här pajen som i just det här utförandet dessutom är glutenfri
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.