För någon dag sedan muttrade Mr C sådär i förbifarten att en bit av "den där goda" skulle sitta fint till fikat och som av en händelse hade jag just då hela kylen fullproppad med svenska äpplen och varför inte liksom
Skala under tiden 4-5 äpplen, gärna lite hårda och syrliga, och skär dem i tunna klyftor. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. (Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen
RECEPT NINAS KNÄCKIGAÄPPELPAJ. Börja med att skala äpplena och skiva dom i klyftor. Först ut är den här underbara knäckigaäppelpajen med hemkokt vaniljsås
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
Men det är de enklaste rätterna som många gånger är de svårasteatt få riktigt riktigt bra. Överhuvudtaget är inhemska äpplen att föredra vilken sort det än är
Jag har haft prov i skolan och ska genast ta tag i att läsa in nytt ämne, intensivt men spännande. Här hemma är paj en favorit när det kommer till fika och i helgen provade jag ett alternativ till den klassiska smulpajen och nu blev det en knäckig variant
1Vaniljsås0,5 vaniljstång 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2 äggulor 2 msk strösocker 2 tsk potatismjölÄppelpaj Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Dra kastrullen från plattan och låt stå i 10-15 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.