Ärligt talat är det svårt att hitta mat sominte smakar gott i Cinque terre. Det är enkla, rena smaker som passar bra till det lokala vermentino-vinet, som är godast ungt och friskt
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Igår hände det somintefår hända. Vaknade tidigt idag och sitter vid köksbordet bredvid kaffekokaren som gått varm sedan en timme tillbaks och blickar ut på en himmel som ser ut att kunna leverera en hel del regn
Jag har en hel lista på saker jag vill göra när jag reser tillbaka - en del saker kommer att få vänta till jag reser med större barn men här kommer inspiration till er som ska göra Vietnam och inte vill missa något
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj med knäckigt täcke. (Efter ett par dagar i kylen är pajen fortfarande lika god trots att det knäckiga täcket har mjuknat)
Detta blir verkligen en härligt knäckig paj som smakar supergott. Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk med äpplen
Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Om du vill ha den lite extra knäckig så ringla över lite sirap ovanpå precis innan du sätter in den i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.